Het staat buiten kijf dat een goede beheersing van Engels in het hoger onderwijs van groot belang is. Dat betekent echter niet dat we afscheid zouden moeten nemen van onze eigen taal.

De verwaarlozing van het Nederlands aan onze universiteiten leidt niet alleen tot een dramatische daling van het aantal studenten dat kiest voor de studie Nederlands, maar ondergraaft het hele stelsel van publiek bekostigd onderwijs.

Dat schrijven wetenschappers en literatoren vandaag in een open brief in de Volkskrant. Bij de schrijvers vinden we onder meer René Appel, Jan Brokken, Adriaan van Dis, Anna Enquist, Kristien Hemmerechts, Mensje van Keulen, Geert Mak, Vonne van der Meer, Charlotte Mutsaers, Willem Jan Otten, Yves Petry, Ilja Leonard Pfeijffer, Jean Pierre Rawie en Manon Uphoff.

De verwaarlozing van het Nederlands aan onze universiteiten leidt niet alleen tot een dramatische daling van het aantal studenten dat kiest voor de studie Nederlands, maar ondergraaft het hele stelsel van publiek bekostigd onderwijs.

Lees het hele stuk hier.