Op zijn Facebookpagina heeft Bas Kwakman zijn vertrek als directeur van Poetry International aangekondigd:

Op 1 augustus 2019, na het vijftigjarig jubileum van het Poetry International Festival, stop ik als directeur van Poetry International. Na zestien geweldige jaren ga ik me op mijn schrijver- en kunstenaarschap richten. Daarnaast zal ik op het terrein van de kunsten een zichtbare, inhoudelijke en organisatorische rol blijven spelen. Tijdens het festival, op vrijdagmiddag 14 juni, wordt mijn boek In poëzie en oorlog (De Arbeiderspers) gepresenteerd in De Doelen Rotterdam. Graag zie ik jullie daar.

In 2017 publiceerde Bas Kwakman (1964) — opgeleid als beeldend kunstenaar en docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis — de bundel Hotelkamerverhalen die hij zelf illustreerde. In 1996 was hij medeoprichter en redacteur van Tortuca, tijdschrift en uitgeverij voor literatuur en beeldende kunst. In 2003 werd hij directeur van Poetry International Rotterdam. Andere boeken van hem zijn Stemmen op Papier en Een Stem van Paardenhaar.

Boven © Coen Peppelenbos: foto van Bas Kwakman in gesprek met Anna Enquist.