Landhuis Oosterhouw in Noord-Groningen is in juni een van de vier pleisterplaatsen van het evenement Tuin en Kunst Hogeland. Huis en tuin van Oosterhouw vormen drie weekenden lang het decor voor ‘Alice in O-H’, een Alice-in-Wonderland-beleving met bijdragen van onder meer fotografen Annemarie van Buuren en Frida Derksema, kunstenares Tinkebell en de makers van het tijdschrift dodo/nododo. Hier vindt u het complete programma. Toegang is gratis.

Oosterhouw is het huis waar de dichter C.O. Jellema woonde van 1989 tot zijn dood in 2003. De huidige bewoner, theaterontwerper Hans Christiaan Klasema, wil Oosterhouw openen als ontmoetingsplek voor schrijvers, kunstenaars en wetenschappers. Zo biedt Oosterhouw via het Mondriaan Fonds twee tijdelijke gastateliers aan in de periode 2020-2021.

Alice in O-H
Wanneer: 8-9, 15-16 & 22-23 juni, 11-17 uur
Waar: Oosterhouw, Hoofdstraat 35, 9965 PA Leens