Jij bent van mij van Peter Middendorp stond niet op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, maar won dit jaar wel de prijs voor het Beste Groninger Boek. Samen met Zoeklicht op het gazon van Auke Hulst overigens. Dit jaar bestond de uitreiking ook nog uit de feestelijk onthulling van een nieuwe naam van de organisatie (NoordWoord in plaats van SLAG), de onthulling van een nieuwe website en de onthulling van een nieuw logo. Een geldbedrag voor de winnaar kon er toen niet meer af, maar dat is al jaren gebruikelijk voor deze prijs: de winnaar krijgt een een handdruk, de eer en een kunstwerk. Een beetje geld zou wel aardig zijn geweest, betoogt Middendorp ‘een boekenbon van 20 euro bijvoorbeeld, waarmee je op zijn minst nog had kunnen proberen je eigen boek van de jury terug te kopen.’

Peter Middendorp was ook niet zo onder de indruk van het kunstwerk, want ‘in de praktijk bleek dat een grote, ja, levensgrote reclameposter voor de prijs en de organisatie, mooi ingelijst – klaar om, bij wijze van spreken, op te hangen.’

Rijk de Gooyer flikkerde zijn Gouden Kalf eens uit het raam van de taxi die hem na de uitreiking naar huis bracht. Ik wilde dat ook wel doen, maar mijn prijs was veel te groot, die kreeg je met geen mogelijkheid door het raam van een taxi naar buiten […]

De belangrijkste reden waarom Middendorp zijn prijs niet uit het raam flikkerde staat helemaal op het eind van zijn column in de Volkskrant van vandaag.

Het was overigens voor de tweede maal dat Middendorp deze prijs in de wacht sleepte. In 2015 won hij de prijs (alleen) voor Vertrouwd voordelig.