Gisteren werd Anjet Daanje bekroond met De Inktaap voor Het lied van ooievaar en dromedaris. Voor de Inktaap kiezen jongeren van 15 t/m 19 jaar uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs de winnaar. De uitreiking was in De Doelen te Rotterdam en er waren zo’n vijfhonderd leerlingen afgereisd om dit mee te maken. Hun winnaar zagen ze echter niet, want Daanje liet verstek gaan. Zoals bekend gaat Daanje niet graag naar prijsuitreikingen. Anton Scheepstra van haar uitgeverij nam ditmaal de honneurs waar.

Auke Hulst was met De Mitsukoshi Troostbaby Company ook genomineerd voor de prijs en was wel aanwezig. Hij is teleurgesteld in de afwezigheid van Daanje, schrijft hij op Facebook:

Het moet me van het hart dat de afwezigheid van Anjet me teleurstelde. Prima dat je prijsuitreikingen vreselijk vindt, maar als je voor de 50.000 euro van Libris en Boekenbon over je aversie heen kunt stappen, dan kan dat voor 500 jongeren die kneiterhard hun best hebben gedaan misschien ook wel. Met alle respect voor Anton, hij is niet degene die ze vragen hadden willen stellen.

Hulst feliciteert Daanje wel met de winst.

Uitgever Josje Kraamer van Querido reageert op Facebook:

Het was een topdag!! Tom Hofland en jij en Sophia waren geweldig! En ik ben het met je eens over Daanje; ik vond het idioot dat ze er niet was. Slechts als reden dat ze niet van reizen houdt (duh) en hoorde ik nu ook niet van kinderen, haha?

Op het blog van uitgeverij Passage staat het volgende te lezen:

Zoals inmiddels wel genoegzaam bekend houdt Anjet Daanje zich zoveel mogelijk afzijdig van evenementen. Ze wil graag gewoon in alle rust schrijven, en ook op dit moment is ze dat aan het doen. Ze werkt aan een nieuwe roman, en wil dat ongestoord doen. Zeker nu eerdere plichtplegingen waarvoor ze zich nu eenmaal opgegeven had, voorbij zijn.