We kunnen weer rustig slapen. Gisteren plaatsten we op ons weblog het bericht dat de roman Vallen is als vliegen van Manon Uphoff op de groslijst ontbrak van de BookSpot Literatuurprijs 2019. Al snel meldde jurylid Jeroen Vullings dat hij de roman wel ontvangen had om te beoordelen, daarna kwam er een excuus van secretaris Jeroen Kans. Hij trok het boetekleed aan:

Nee! Querido vergat niet de roman van Manon Uphoff in te zenden voor de BookSpot Literatuurprijs 2019.
Als jurysecretaris moet ik toegeven dat er ging iets mis is gegaan bij de samenstelling van de Groslijst. De lijst die we ter controle hebben toegestuurd aan uitgevers bevatte titels die nog niet verschenen zijn en tegelijkertijd miste er titels die juist wel aan de jury verstuurd waren. Dat is stom en had niet mogen gebeuren.
Maar er is geen enkele reden voor paniek: we sturen deze lijst juist uit met de bedoeling dat uitgevers titels die ze vergeten zijn in te sturen alsnog kunnen aanmelden.
En dus nog even over de aanleiding van dit artikel: het boek van Manon Uphoff is correct aangemeld en bij de jury bezorgd. De uitgeverij treft dus geen enkele blaam. De fout ligt geheel bij mij.

Inmiddels heeft Kans na alle commotie de nieuwe groslijst online gezet. Zie hier.

De nieuwe (nog te verschijnen) roman van Jamal Ouariachi (Herfstdraad) is inmiddels verdwenen van de groslijst.

0

Reacties