Op 3 juli wordt Bookaroo gelanceerd, een site waar je boeken kunt kopen die worden geleverd door de plaatselijke boekhandel. Dezelfde functies als bij Bol, maar dan met behoud van de fysieke boekwinkel. Het eerste doel van de site die bedacht is door de Das Mag-boys Toine Donk en Daniël van der Meer is dat ze 10.000 boeken in twee weken willen verkopen staat op de bèta-versie van hun site.

In zijn column in de Volkskrant schaart bestsellerauteur Peter Buwalda zich alvast achter de oorlog van Bookaroo tegen Bol.

Het gaat erom dat Bol.com, ook als je geen kwijnende dorpsboekhandel drijft, een vreselijke tent is. Echt verschrikkelijk. Ik vind het een naargeestige, vulgaire toestand waar je — ik ben er vandaag nog geweest — tussen de ventilatoren, koelartikelen voor dieren en elektrische tandenborstels op zoek moet naar een boek, waaronder meestal gratis en voor niks de meest hufterige klantenbeoordelingen staan, trouwens. Van die ongefundeerde scheldpraatjes vol spelfouten. Alsof je Athenaeum binnenloopt en er staan drie laaggeletterden over de stapel Van Essens heen te pissen.

Lees de complete column hier.

Benieuwd hoeveel schrijvers volgen.

In de Volkskrant van vandaag ook een stuk van Wilma de Rek over Bookaroo waarin Toine Donk het initiatief toelicht. Al bijna honderd plaatselijke boekhandels gaan meewerken.

5

Reacties