De Koninklijke Bibliotheek krijgt er 3500 misdaadromans bij. Met de schenking van Wim van Eyle, die zijn leven lang Nederlandstalige misdaadromans verzamelde, wordt de collectie triviale lectuur flink uitgebreid.

Een exemplaar van De leproos van Molokaï, een van de vier titels in de thriller-serie die Willem Frederik Hermans in 1945 publiceerde onder het pseudoniem Fjodor Klondyke, maakt deel uit van de schenking. Het verhaal, indertijd voor 50 cent als pulpromannetje te koop, werd in 1957 deel opgenomen in de bij Van Oorschot verschenen bundel Drie melodrama’s.

Wim van Eyle (1936) publiceerde een lexicon van Nederlandstalige misdaadauteurs. Met hun werk is veelal niet zorgvuldig omgesprongen, maar de Koninklijke Bibliotheek ziet het als haar taak om ook dit genre te bewaren en in kaart te brengen.