Tien boeken staan er op de longlist van de PrinsjesBoekenprijs 2019. De prijs gaat naar het beste politieke boek. Eind augustus komt er een shortlist van drie titels en op 13 september zal bekend worden wie er met de hoofdprijs van 2.500 euro vandoor mag gaan. Uitgeverij Prometheus maakt de meeste kans met vier titels op deze lijst.

* Gerben Bakker, Gert Jan Geling – Over politieke correctheid (Boom)
* Jonne Harmsma – Jelle zal wel zien (Prometheus)
* Carla Hoetink – Macht der gewoonte (Van Tilt)
* Merijn Oudenampsen – De conservatieve revolte (Van Tilt)
* Addie Schulte – Strijd om de toekomst (Cossee)
* Louis Stiller – Gasland (De Geus)
* Coen Teulings – Over de dijken (Prometheus)
* Marianne Thieme – Groeiend verzet (Prometheus)
* Herman Tjeenk Willink – Groter denken, kleiner doen (Prometheus)
* Julia Wouters – De zijkant van de macht (Balans)

De jury van de PrinsjesBoekenprijs bestaat uit Jan Schinkelshoek (voormalig Tweede Kamerlid voor het CDA, voormalig directeur communicatie Rabobank en hoofdredacteur Haagsche Courant), Monique Leyenaar (hoogleraar politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmagen) en Kim van Keken (freelance journalist en winnaar van de Anne Vondelingprijs 2017).

(afbeelding: Lodovico Guicciardini (1521-1569) – Belgiae Inferioris descriptio, via Wikimedia)

0

Reacties