Opvallend boekennieuws. De Wereld Draait Door komt komend seizoen met een nieuw boekenpanel. Traditiegetrouw bleef de samenstelling van het boekenpanel twee seizoenen onveranderd, maar nu wordt met deze traditie gebroken.

Er komt voor seizoen 2019/2020 een jubileumeditie van het boekenpanel. Het televisieprogramma begint namelijk aan zijn vijftiende seizoen. Oude bekenden keren voor deze jubileumeditie terug. Liesbeth Sysling (accountmanager verkoop bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam) denkt al te weten wie die vertrouwde gezichten zijn.

Tzum.info vroeg aan Ronnie Terpstra (boekverkoper bij Van der Velde in Leeuwarden) of hij inderdaad zitting neemt in de jubileumeditie van het boekenpanel. Hij bevestigde zijn deelname.

Terpstra zat in het allereerste boekenpanel (seizoen 2012/2013 en 2013/2014). Hij werd opgevolgd door onder andere Grietje Braaksma en Wouter Cajot (zij zaten samen in het panel in seizoen 2014/2015 en 2015/2016). Manda Heddema maakte vanaf seizoen 2016/2017 deel uit van het boekenpanel.

Er wordt afscheid genomen van de boekverkopers Iris Meijer, Jeroen Schwartz, Margreet de Haan en Tim van den Hoed die dus alleen in het veertiende seizoen in het panel zaten.