Sander Blom van Atlas Contact had zoveel vertrouwen in De goede zoon dat hij beloofde een tatoeage van ‘de schedel’ van Damien Hirst (For the Love of God) te laten zetten. Het kunstwerk speelt een rol in de roman van Van Essen. De schrijver beloofde op zijn beurt dat hij hetzelfde zou doen in het geval dat hij zou winnen.

Arjan Visser interviewt vandaag in Trouw Rob van Essen in zijn reeks ‘Tien geboden’ en vraagt naar aanleiding van het gebod ‘Gij zult u geen gesneden beeld maken noch enige gestalte van wat boven in de hemel, noch van wat beneden op de aarde, noch van wat in de wateren onder de aarde is’ hoe ver het ermee staat. De tatoeages moeten nog gezet worden, maar dat gaat echt gebeuren. Van Essen sluit zelfs een weddenschap af:

Binnenkort gaan we naar de tattooshop. Ja, echt. Wedden van wel? Wat zetten we erop? Een aardbei? Oké, dan beloof ik hierbij plechtig dat, als ik voor 1 januari 2020 nog geen schedel heb laten tatoeëren, er later speciaal voor jou een aardbeitje naast zal komen te staan.

Lees het hele interview hier.