Op de Facebookpagina van Louis Gauthier maken vrienden van Louis Gauthier bekend dat de journalist en muzikant Louis Gauthier is overleden. In de literaire wereld maakte hij vooral faam met zijn samenwerkingen met schrijvers. Met Gerrit Komrij, Charlotte Mutsaers en Jules Deelder maakte hij producties waarbij hij de muziek bij de teksten verzorgde.

Gauthier schreef voor De Telegraaf, maar die krant besloot eerder dit jaar minder aandacht te besteden aan klassieke muziek.

Op Condoleance.nl staat ‘Na een zware periode heeft hij besloten afscheid te nemen van het leven.’ Droef bericht.

Op die site reageert Charlotte Mutsaers, die ook met Gauthier een muzikale samenwerking aanging:

Lieve Louis,ik zal vaak terugdenken aan de leuke tijd die we samen hebben gehad toen we aan de LP Rikkelrak werkten, de fotosessie op Kattenburg,de vrolijke avond in Sexieland, en alles daar omheen. Ik zal je missen en bedank je voor je vriendschap en voor wat je behalve voor mij voor de muziek en de literatuur hebt gedaan. En tegen je vader zou ik willen zeggen dat je vaak gelukkig bent geweest en veel aan hem hebt gehad. Liefs voor ‘daarboven’ waar ook je moeder al vertoeft, Charlotte

15

Reacties