Alex Boogers vertrekt na twintig jaar bij uitgeverij Podium. In 1999 debuteerde hij bij de uitgeverij van Joost Nijsen met zijn roman Het boek Estee. De roman Alleen met de goden, die in 2015 verscheen, kan gezien worden als zijn grote doorbraakroman. Het boek stond ook op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs.

Zijn boeken zullen voortaan worden uitgegeven door Hollands Diep. In het najaar van 2021 moet zijn nieuwe roman daar verschijnen. In een zeer kort persbericht schrijft Hollands Diep ‘met buitengewoon veel plezier’ de auteur te ontvangen.

Op de site BoekBlad krijgen we gelukkig meer te lezen over de overstap van Boogers:

Mijn beslissing om nu over te stappen heeft met zaken te maken die bijna niet in woorden te vangen zijn. Ik heb gedurende mijn schrijversloopbaan regelmatig aanbiedingen gehad van uitgeverijen, maar nooit de behoefte gevoeld om daarop in te gaan. Nu, na twintig jaar bij Podium, dacht ik: nou ja, misschien is het nu wel goed.

Hij ontkent dat het te maken heeft met de laatste ontwikkelingen in uitgeversland:

Nee, de bewegingen van mijn uitgever zijn die van mijn uitgever. Ik laat me niet leiden door de grillen in uitgeversland. Ongetwijfeld gaat Joost Nijsen het bij Nieuw Amsterdam heel goed doen met Podium.