Novamedia heeft weer een slag geslagen: aan de familie waartoe ook BookSpot (voorheen ECI), boekhandel Scheltema, uitgeverij Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Bas Lubberhuizen en Fontaine behoren wordt uitgeverij Podium toegevoegd. Joost Nijsen stuurde vandaag het persbericht door dat eerder op de dag door Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam werd verspreid.

Na dik twee decennia zelfstandigheid is het moment aangebroken ons aan te sluiten bij een mooie familie: Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. Podium blijft zoals het is, een autonoom onder mijn directeurschap opererende literaire uitgeverij.
Onze dienstverlening zal alleen maar optimaler worden, daar we in een markt met minder kopers maar aanhoudend veel aanbieders concurrerender kunnen worden, dankzij slagkracht en expertise bij Nieuw Amsterdam op het gebied van verkoop/marketing, digitale exploitatie, royalty-administratie, et cetera.

Uit het persbericht van Nieuw Amsterdam blijkt dat er een noodzaak was voor Podium om zich aan te sluiten bij een grotere partij: Nijsen:

Dat kunnen we in de huidige markt alleen blijven doen door deel uit te maken van een groter geheel met een sterk commercieel team. Uit onze verkenningen daaromtrent kwam Nieuw Amsterdam al snel als ideale kandidaat naar voren.

Podium zag de laatste jaren enkele bestsellerauteurs verdwijnen naar andere uitgeverijen, zoals Kluun, Joris Luyendijk en Ronald Giphart.

De medewerkers van Podium zullen het pand op het fabrieksterrein in Amsterdam verlaten en terugkeren naar het centrum waar ze zullen intrekken bij Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam aan de Van Eeghenstraat in Amsterdam.

0