In een korte en ook verontrustende tweet van Paul Abels, uitgever van AFdH staat dat de roman van Jaap Scholten uitgesteld wordt. De auteur heeft brandwonden na een gas-explosie. De roman Suikerbastaard is een co-productie van AFdH en Pluim. In een persbericht staat:

De publicatie van de roman Suikerbastaard, waar Jaap Scholten al vele maanden intens aan werkt op het Hongaarse platteland en die zo goed als af is, heeft enige vertraging opgelopen doordat de auteur bij het stoken van ‘een fikkie’ (zoals hij het zelf noemt) op zijn erf in een benzine-explosie terecht is gekomen. Tweedegraads verbrandingen aan handen en gezicht hebben helaas het schrijfproces vertraagd. Suikerbastaard zal nu niet op de eerder geplande datum van 6 december 2019 verschijnen maar begin volgend jaar.

Suikerbastaard is ‘een combinatie van familie- en wereldgeschiedenis met als aanleiding een historisch gegeven: de bouw van een aantal suikerfabrieken door de Hengelose firma Stork in Ethiopië, in de jaren vijftig en zestig.’ De roman is al eerder uitgesteld.

Scholten hoopt zelf dat het boek uitkomt op 22 januari uitkomt, de verjaardag van zijn vader.


(Foto: uit persbericht AFdH)

0