Schokkend nieuws dat we even gemist hadden: het literaire festival Zomerzinnen houdt op te bestaan. Zomerzinnen was het enige grote literaire festival in Drenthe en werd door schrijvers en bezoekers geroemd vanwege de toegankelijkheid én voor de diepgang van de gesprekken. Programmeur en interviewer Annette Timmer (samen met Joep van Ruiten ook de drijvende kracht achter het bijna altijd uitverkochte maandelijkse programma De literaire hemel in Amen) begint wel een serie interviews in de bibliotheek van Assen: De literaire verdieping.

Vandaag was nog wel de spin off Winterzinnen in Dwingeloo, maar daarna valt het doek, al hoopt het literatuurminnende noorden dat de politiek eens gaat inzien hoe waardevol dit festival was.

In het Dagblad van het Noorden legt Wim Dooren uit waarom het festival stopt.

Als we naar de markt kijken, moet je concluderen dat het met vijf-, zeshonderd betalende bezoekers wel op is. Dat is niet alleen in Drenthe zo, dat is in het universiteitsstad als Groningen niet anders.

(foto: Yves Petry en Annette Timmer tijdens Zomerzinnen 2016)