Het is geen schedel geworden, maar wel een diamant en zowel Rob van Essen als Sander Blom gaan daarmee nu gebrandmerkt door het leven. Op Facebook licht Van Essen de achtergrond toe:

‘En die tatoeage, hoe zit het daarmee?’ Dat was de afgelopen maanden vaak de slotvraag bij interviews of lezingen in bibliotheken, boekhandels, verenigingzalen, schuilkerken etc. Nadat ik voorjaar 2018 het manuscript van De goede zoon had ingeleverd, zei mijn uitgever en redacteur Sander Blom: als dit boek geen shortlists haalt, laat ik een tattoo zetten van die diamanten schedel van Damien Hirst. (Die schedel speelt een rol in het boek). Als het wel een shortlist haalt, doe ik het, zei ik. Toen won het boek de Libris en besloten we het allebei te doen. Gisteren spraken we af in Brussel, bij een tattooshop met de toepasselijke naam BrusSkulls. Ondertussen waren we er al achter dat die schedel niet geschikt was voor het formaat tattoo dat we in gedachten hadden (klein) en dus werd het, mede geïnspireerd op het omslag van de komende Duitse vertaling, een diamant. Op de bovenarm, ik links, Sander rechts. Zo zit het er dus mee.

Dat wordt in het vervolg ontkleden bij interviews of lezingen in bibliotheken, boekhandels, verenigingszalen, schuilkerken et cetera.

0