Komische column van Marcel van Roosmalen die, zoals zoveel BN’ers, deze week zijn beste beentje voor zette en ging voorlezen in de klas. Het zijn namelijk ‘De Nationale Voorleesdagen’, de enige dagen in het jaar waarop politici doen alsof het lezen van boeken ze werkelijk maar iets kan schelen, om de rest van het jaar weer vrolijk te kunnen korten op onderwijs en de kunsten. Marcel van Roosmalen mocht op een school voorlezen uit Moppereend van Joyce Dunbar en geïllustreerd door Petr Horáček, het prentenboek van het jaar (of zoals de CPNB het schrijft: het ‘Prentenboek van het Jaar’). Dat was voor niemand een onverdeeld genoegen:

Ik zal niet zeggen dat de kinderen aan mijn lippen hingen, maar ze deden heel erg hun best om interesse te veinzen. Best knap, want het verhaal – het gaat over een eend die pas vrolijk wordt als het helemaal aan het eind dan eindelijk gaat regenen – heeft nul diepgang.
Toen ik klaar was werd er geklapt.
„Eindelijk”, zei een jongetje toen ik het boek dichtsloeg, maar mijn dochtertje was ronduit trots.

Lees de hele column hier.