De site van uitgeverij Hollands Diep is in januari altijd wat in de war. Vorig jaar was de al jaren aangekondigde roman van Leon de Winter, De dood van Europa, opeens verdwenen. Technisch foutje bleek later, maar als je nu onder het kopje ‘verwacht‘ kijkt, zie je dat de roman opnieuw verdwenen is. Wie via een andere weg (‘auteurs’) zoekt komt alsnog bij het boek uit, maar dan blijkt dat het boek is aangekondigd voor 1 januari 1970. Bij Bol.com is het boek eveneens verdwenen uit de lijst met verwachte boeken. Wie zoekt op ‘De dood van Europa’ vindt geen resultaat meer.

Goed nieuws daarentegen voor de liefhebbers van het proza van Hafid Bouazza. Zijn boek De belevenissen van Abori en Ribius wordt nog wel steeds verwacht, al moet je wel tijd van leven hebben: de verwachte verschijningsdatum is 1 januari 2050.