Herman Koch kreeg talkshowhost Eva Jinek en haar publiek gisteren aan het lachen met een scherpe grap over Thierry Baudet. Jinek had net een filmpje laten zien over de toename van zogenaamde ‘snelwegwandelaars’; mensen die hun leven en dat van een ander op het spel zetten door over de snelweg te lopen.

Toen daarna een filmpje werd vertoond waarin Thierry Baudet de Nederlandse rechterlijke macht in twijfel trok en Jinek aan haar talkshowgasten vroeg wat zij van het standpunt van Baudet vonden, antwoordde Koch: ‘We gunnen hem een wandeling langs de snelweg.’

Op Twitter wordt verdeeld gereageerd op de grap van Koch:

Inmiddels is er ook een peiling op Twitter gaande. Kunnen dit soort grappen wel of niet?

Enfin, Herman Koch kwam trouwens praten over zijn nieuwe roman Finse dagen die nu in de boekhandel ligt.