Goed nieuws: de Volkskrant heeft de recensierubriek voor kinderboeken weer in ere hersteld, al mag recensent Pjotr van Lenteren slechts één keer in de drie weken een recensie schrijven. Op de twee andere zaterdagen komen de thrillers en de luisterboeken aan bod.

Van Lenteren begint zijn eerste rubriek met een bespreking van Flin of de verloren liefde van een eenhoorn van Henry Lloyd. Een Engelse naam voor een Nederlandse auteur denkt Van Lenteren.

Maar de tekst is niet vertaald en de naam van zijn illustrator is onbekend. Ook heeft de schrijver volgens het colofon een werkbeurs gekregen, wat bij debutanten hoogst ongebruikelijk is. Onder deskundigen gaat het geloofwaardige maar niet bevestigde gerucht dat het boek is gemaakt door de met Griffels en andere literaire prijzen overladen dubbelkunstenaar Daan Remmerts de Vries. De tekst en tekeningen passen bij zijn stijl en werkwijze.

De recensie op de laatste pagina van het boekendeel mag zo’n 600 woorden tellen. Dat is een hele verbetering met die stukjes van 180 woorden die Van Lenteren eerder mocht aanleveren voor de rubriek ‘Deze boeken zijn ook interessant, en wel hierom’.