Gisteren werd de roman Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers uitgeroepen tot Boek van de Maand door het boekenpanel in De Wereld Draait Door. Grote kans dat Brouwers volgende week de top tien binnen knalt, maar ook deze week doet de schrijver al goede zaken. Cliënt E. Busken stijgt namelijk van plaats 36 naar plaats 16.

Verder zijn er weinig literaire verschuivingen. Al is het wel opvallend dat de literaire romans deze week allemaal zakken in de Bestseller 60. Het wordt tijd voor de Boekenweek. Bart Chabot zakt een plekje met zijn roman Mijn vaders hand (van 8 naar 9), Herman Koch valt uit de top tien (Finse dagen gaat van plaats 10 naar plaats 13), Pfeijffer levert weer wat plekken in (Grand Hotel Europa zakt van plek 37 naar 41) en de vraag is of Oek de Jong binnenboord blijft (Zwarte schuur staat op plaats 59).