Antiquariaat Artistiek Bureau heeft de duurste pocket ooit in de nieuwste catalogus. De verhalenbundel Nacht op de kale dwerg van Remco Campert wordt daarin aangeboden voor 500 euro. Dat komt niet omdat het een eerste druk betreft, maar omdat Herman Brood voorin iets heeft getekend:

Op pagina (2), tegenover de titelpagina, maakte Herman Brood (1946-2001) met inkt en gele verf een schitterende tekening van twee figuren. De naakte vrouw en de dwerg lijken de titel van deze verhalenbundel te verbeelden.
Brood schonk deze pocket in 1964 aan zijn vriend Hugo Hol. Zij kenden elkaar van de kunstacademie in Arnhem, waar Brood de richting ‘vrij schilderen’ deed. Na een paar maanden stopte Brood met de opleiding om zich volledig op de muziek te storten. Hugo Hol werd beeldhouwer.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Je kunt je hier (onderaan de pagina) aanmelden voor de nieuwsbrief.