Op de vraag waarom hij moet stoppen met zijn kookrubriek voor het AD antwoordt Ronald Giphart: ‘Dat zijn de ondoorgrondelijkheden van een krant.’ Giphart schreef in totaal 180 stukken voor de krant. In de laatste rubriek neemt hij afscheid met een recept voor rodewijnsoep. Via een verwijzing naar het Laatste Avondmaal (‘ Een van de aanzitters zal hem drie keer verraden voor de haan heeft gekraaid, kondigt Jezus aan, ter verhoging van de feestvreugde.’) komt hij tot zijn laatste woorden:

Ik hoop dat we elkander elders nog eens treffen. Tot die tijd: eet en drink alsof het uw laatste maaltijd is.

Ik neem ondertussen vier glazen rode wijn.

Lees de laatste bijdrage van Giphart hier.

Eind februari verschijnt De wereld thuis, een kijkje in hun eigen keuken van Ronald Giphart en Mascha Lammes.