In Jinek reageerde Akyol gisteren op de kritiek op zijn Boekenweekessay. Nadat hij VPRO Boeken bij DWDD een kutprogramma noemde dook er al vrij snel een promofilmpje op waarin hij VPRO Boeken aanprees. Een oud filmpje volgens Akyol.

Akyol: Dit filmpje is drie jaar geleden opgenomen, vlak na het overlijden van Wim Brands, die presenteerde het boekenprogramma. Ze waren toen heel erg bang dat het programma niet meer zou mogen bestaan na Wim Brands. Toen werden prominente schrijvers gevraagd: ‘Wil jij er iets over zeggen?’, zonder dat ik wist wat het zou gaan worden. Toen heb ik dat gedaan, drie jaar geleden. Twee jaar geleden is het pas uitgezonden, ik weet niet waarom het zo lang op de plank heeft gelegen. Inmiddels was er nieuw presentatie…, eerst één persoon Jeroen van Kan en toen kwam er een dame bij. Dus ik wist helemaal niet wat het zou worden. Ik ben niet tegen boekenprogramma’s. Wat ik wel schrijf is: wat het is geworden is niet wat het was toen het met Wim Brands was. Die deed dat veel b…
Jinek: Dit wordt ten onrechte, wat jou betreft, aangehaald…
Akyol: Dit is een totaal, weet je wat het is, het is totale armoede. Je hebt geen tegenargumenten en dan kom je met zo’n film.

De reactie van Akyol op zijn criticasters is hier terug te zien. In het fragment hieronder praat hij alleen over het tv-programma dat ter gelegenheid van de Boekenweek wordt uitgezonden.