Aardig wat literaire verschuivingen in de Bestseller 60 van deze week, en ook enkele nieuwkomers. Zo komt Bloedlijn, de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt, binnen op plek 5. Ook Lisa Weeda is nieuw in de lijst met Dans dans revolutie. Haar nieuwe roman komt binnen op plek 41.

Adriaan van Dis blijft stijgen met De kolonie mept terug. Inmiddels staat het boek op plek 9 (+5). Naar zachtheid en een warm omhelzen is bovendien teruggekeerd in de lijst, na een afwezigheid van twee weken. Van Dis’ roman staat op plek 56.

Nirwana van Tommy Wieringa bivakkeert al weken rondom, en deze week óp, plek 15 (+2). Herman Kochs Ga je er nog over schrijven? is wederom iets gezakt, naar plek 22 (-2). Al dan niet onder de invloed van het bovennatuurlijke is Hogere machten van Joost de Vries na twee weken dalen deze week weer gestegen. De roman staat op plaats 32 (+7). Sacha Bronwasser verliest dan weer zeven plekken en komt met Luister uit op plaats 33. Tot slot maakt En steeds is alles er van Marjoleine de Vos een vrije val naar plaats 46 (-18).

Dat betekent dat de accu van Özcan Akyols Afslag 23 vrij abrupt leeg is: vorige week stond de roman, die zestien weken achtereen in de lijst stond, nog op plek 40.

De gehele lijst vind je hier.