Het coronavirus raakt nu ook de feestelijkheden rondom de Boekenweek. Annejet van der Zijl, schrijver van het boekenweekgeschenk, heeft vandaag bekend gemaakt dat ze al haar optredens deze week afzegt vanwege het virus. Van der Zijl zegt:

In verband met de opmars van het coronavirus moet ik tot mijn spijt besluiten mijn boekenweektournee af te breken. Ik wil op dit moment niet verantwoordelijk zijn voor volle zalen, niet alleen vanwege mezelf, maar ook in het belang van de gezondheid van mijn lezers. Vanzelfsprekend kom ik de afgezegde optredens later graag inhalen.

Özcan Akyol, schrijver van het Boekenweekessay, heeft deze beslissing nog niet genomen. Hij laat zijn optredens, in overleg met de boekhandels en bibliotheken, voorlopig wel doorgaan.

De Boekenweek loopt nog tot aankomende zondag.