Omdat de Boekenweek gesmoord is in het corona-virus heeft de CPNB de hele maand maart zojuist uitgeroepen tot Boekenweek. Dit is geen bericht van De Speld, maar echt een bericht van de CPNB.

Bij de CPNB realiseren we ons dat deze Boekenweek voor iedereen een vreemd einde heeft. We kunnen ons daarom voorstellen dat boekhandels (en eventueel bibliotheken) Boekenweek willen verlengen tot eind van de maand. Bruna heeft dit reeds aangekondigd. Concreet betekent dit dat boekhandels Boekenweekgeschenken blijven weggeven en Boekenweekessays blijven verkopen zolang de voorraad strekt. Promotiemateriaal kan desgewenst blijven hangen. Daarnaast bekijken we hoe we het boekenvak kunnen faciliteren en met voornamelijk digitale uitingen een verlenging van de Boekenweek kunnen stimuleren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de dagelijks veranderende situatie omtrent het Coronavirus in Nederland en bijbehorende overheidsmaatregelen.

Omdat het sociale en culturele leven nagenoeg tot stilstand is gekomen, wijzen we consumenten sinds donderdag in onze social media-uitingen extra op de mogelijkheid om naar de webwinkel van hun (lokale) boekhandel en de online bibliotheek te gaan. Deze boodschap zullen we vanaf volgende week ook extra kracht bij zetten met een abri campagne aangeboden door JCDecaux. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.