Er breken moeilijke tijden aan voor de kranten – of die al niet lastig genoeg waren – tijdens de coronacrisis. De freelance recensenten van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant hebben deze week te horen gekregen dat er geen beroep meer op ze wordt gedaan de komende maanden. De NDC mediagroep zit in zwaar weer schrijft algemeen hoofdredacteur Evert van Dijk aan alle freelance medewerkers en het is de verwachting dat de advertentie-inkomsten de komende tijd verder zullen dalen door de coronacrisis. De kranten moeten extra zuinig zijn en dat zorgt ervoor dat freelancers voorlopig buitenspel staan.

Van Dijk stip echter aan dat de situatie ook zo kan veranderen, al was het maar in het onfortuinlijke geval dat het corona-virus voor een grote uitval op de redactie zorgt en er freelancers nodig zijn om de krant draaiende te houden.

Weet dat wij alles op alles zetten om de inwoners van de Noordelijke provincies te blijven voorzien van onafhankelijke en betrouwbare journalistiek. Dat is nu meer nodig dan ooit.

De boekrecensies zullen door de eigen redacteuren geschreven worden en worden aangevuld met recensies uit de lokale krant Het Parool of het AD.

Een goede pers is altijd nodig, zeker in moeilijke tijden, dus neem een abonnement (hier of hier).