Met zijn Boekenweekessay Generaal zonder leger komt Özcan Akyol vanuit het niets binnen op de eerste plek van de Bestseller60. Geen wonder na alle aandacht die de schrijver afgelopen week kreeg voor zijn omstreden essay. Over Akyol wordt meer gesproken dan over Annejet van Zijl en haar Boekenweekgeschenk, misschien wel een unicum.

Ook Splinter Chabot doet goede zaken. Verschillende boekhandelaren waren op zaterdag al door hun voorraad van zijn boek heen. Het is voor Chabot te hopen dat zijn uitgever nog snel zijn boek kan bijdrukken. Confettiregen staat vanuit het niets op plek drie. Ook zijn familieleden doen het goed. Zijn vader Bart stijgt deze week naar plek negen. Ook zijn broer Sebastiaan betreedt met zijn debuut De slaap die geen uren kent de bestsellerlijst. Hij komt binnen op plaats 48, bijzonder voor een debuutroman.

Oek de Jong keert ook weer terug in de bestsellerlijst, ongetwijfeld dankzij zijn nominatie voor de Libris Literatuur Prijs. Zwarte schuur staat op plek 23.