Het is qua literatuur kalm in de Bestseller 60 van deze week. Het meeste valt op dat (literaire) non-fictie het goed doet. Tom-Jan Meeus is met zijn essay voor de Maand van de Filosofie, Duidelijkheid, gestegen naar plaats 4 (+13). Eva Vriend is nieuw in de lijst met Het eiland van Anna, dat gaat over het verdwenen eiland Schokland. Het boek komt binnen op plek 11. Jan Brokken is met De ontdekking van Holland weliswaar gezakt naar plaats 15 (-5), maar dat is nog steeds boven alle literaire romans. Rob Oudkerk staat met Virrie’s kinderen op 30 (-3). Daarnaast staat Adriaan van Dis met De kolonie mept terug op plek 56 (-1).

Literaire romans komen we pas op plek 17 tegen. Daar staat Sacha Bronwasser met Luister (-2). Een plek lager staat Murat Isik met In de mist van Golden Gate Park (-6). Nieuw is Lied van de Profeet van de Ier Paul Lynch. De winnaar van de Booker Prize 2023 staat op plaats 24. Op 25 staat Bart Chabot met Ooievaarsblues (-14). Een plek lager vinden we Bloedlijn van Simone van der Vlugt (-10). De laatste wagon aan dit treintje is Tommy Wieringa. Hij staat met Nirwana op plek 26 (-2).

Op plaats 39 staat Frank Nellen met De onzichtbaren (-20). Ten slotte vinden we een plaats lager de Italiaan Paolo Cognetti met Beneden in het dal (-17). Dat betekent dat de boeken van Marijke Schermer, Annejet van der Zijl, Chaja Polak, Susan Smit en Rob van Essen de lijst hebben verlaten.

De gehele lijst vind je hier.