In een brief aan zijn klanten heeft Ton Schimmelpennink laten weten dat hij de zaak die zijn achternaam draagt op 1 mei zal sluiten. Schimmelpennink geeft aan dat hij zich ‘door omstandigheden meer bewust [is] geraakt van van de wetenschap dat hij niet het eeuwige leven heeft.’ Daarnaast draaide de boekhandel de laatste jaren minder goed. Schimmelpennink noemt daarbij Bol.com als een van de krachten die zijn winkel kapot maakte. Tot slot ontbrak een overname-kandidaat.

Schimmelpennink had altijd zeer geprononceerde meningen over populaire schrijvers en had een afkeer van tv-sterren die opeens ook meenden te kunnen schrijven. Een eigenzinnige boekhandelaar die zelf ook nog las – kom er nog maar eens om – en zijn klanten van advies kon dienen omdat hij de inhoud van de boeken kende en niet slechts de flapteksten.

In 2015 verscheen het boekje Moedig zijwaarts met wederwaardigheden uit de boekhandel. Je kunt het hieronder nog bestellen bij Bol.com (of ook gewoon kopen in je eigen lokale boekwinkel).