Antiquariaat Artistiek Bureau heeft weer fijne manuscripten in de aanbieding. Onder meer een brief van Fritzi Harmsen van Beek aan Gerard Reve.

De compositie van de brief, met meanderende regels, lijkt op die van Fritzi’s ‘grasbrieven’.
‘Helaas vond ik die andere keer dat je zo snedig mijn onsterfelijkheid hebt vóórbewerkt in een brief, dat er een beeld was ontstaan dat alles behalve mijn toch inderdaad ……………… en hoogst unieke kwaliteiten accentueerde, (op de puntjes vul ik dadelijk nog in) maar je weet ook dat ik het je oprecht en allerminst niet heb kwalijk genomen.’ (Met zwarte balpen is op de puntjes even later door Fritzi zelf geschreven: ‘aan genialiteit grenzende’.)
‘Schrijven is toch ook maar een zo goed mogelijk soort proberen en een soort van kijken met de neus, ruiken met je oren om nog te zwijgen van hunni die luisteren met de voeten en weet je veel wat een ander ziet of althans denkt te zien […]’.

UPDATE: Deze brief is al verkocht, maar dan zijn er nog andere brieven te bemachtigen: van M.C. Escher, van Remco Campert, van Simeon ten Holt (!) et cetera. Klik hier.