‘Met pijn in het hart’ heeft Poetry International besloten om het festival, dat van 25 tot en met 28 juni in Rotterdam zou worden gehouden, uit te stellen. ‘We keken er enorm naar uit! Onder het motto What You Will Hear Is True gingen we er samen met dichters, vertalers, muzikanten, vrijwilligers, partners en publiek een onvergetelijk 51ste festival van maken, geheel in lijn met de zo succesvolle jubileumeditie van 2019,’ schrijft directeur Inez Boogaarts op de Poetry-website. Het zou het eerste festival onder haar leiding zijn.

Het is onmogelijk om voor eind juni een volwaardig Poetry voor te bereiden. Het Rotterdamse dichtersfestival, in 1970 voor het eerst gehouden, kijkt nu of het mogelijk is ‘om dichters, poëzie en programma’s online en/of op een later moment te presenteren’.

‘In de tussentijd zijn we via onze websites en social-mediakanalen actief om trouw en nieuw publiek te inspireren en troost te bieden met poëzie van over de hele wereld.’ De Poëzie Schrijfcursussen van de Poetry Academy online gaan intussen onverminderd door en de jury van de C. Buddingh’-prijs 2020 komt virtueel bijeen. De shortlist van vier genomineerde poëziedebuten wordt later deze maand bekendgemaakt.