‘Hier en daar wordt op sociale media bezorgdheid uitgesproken over het teloorgaan van vooral Letter&Geest, maar ik kan mensen geruststellen,’ schrijft Cees van der Laan, hoofdredacteur van Trouw in zijn hoofdredactionele stuk van deze week. Letter&Geest gaat samen met het katern op in een katern dat vanaf 29 augustus Tijdgeest zal heten. Wybo Algra gaat het hele proces leiden. Volgens Van der Laan hoeven boekenliefhebbers zich geen zorgen te maken:

Wij blijven diepgravende essays brengen en ook het literatuurgedeelte met recensies blijft gehandhaafd. Wij denken met zo’n magazine onze lezers in het weekeinde goed te kunnen bedienen.

Er komen geen nieuwe columnisten op de plek die Wim Boevink en Rob Schouten zullen achterlaten als ze aan het eind van de maand afzwaaien.

We gaan ze niet vervangen, omdat ze niet te vervangen zijn.

Lees het hele commentaar hier.