Daniel Radcliffe, de acteur die Harry Potter speelde, is er huiverig voor dat zijn stuk op de site van organisatie Trevor uitgelegd zal worden als een ruzie tussen hem en J.K. Rowling en de zaak zelf zal overschaduwen. Toch voelt hij zich genoodzaakt om een standpunt in te nemen na de controversiële tweets van Rowling afgelopen weekend.

Transgender women are women. Any statement to the contrary erases the identity and dignity of transgender people and goes against all advice given by professional health care associations who have far more expertise on this subject matter than either Jo [= J.K. Rowling] or I. According to The Trevor Project, 78% of transgender and nonbinary youth reported being the subject of discrimination due to their gender identity. It’s clear that we need to do more to support transgender and nonbinary people, not invalidate their identities, and not cause further harm.

Zie zijn hele stuk hier.