Dichteres Delphine Lecompte had nog nooit gehoord van Arjan Peters en of het nu kwam door haar optreden op het Dichtersbal of door haar poëzie: een gedicht van Lecompte werd afgekraakt in de Volkskrant. Lecompte kijkt met enige verbazing naar de val van Peters.

De val van Arjan Peters: hij was zo galant om een schrijver uit te nodigen met hem te gaan lunchen. De zotte (en blijkbaar stinkend rijke, of extreem integere) schrijver (v) sloeg de lunch af en ging op de schouder van schrijver Wortel (v) uithuilen… een storm in een glas water was geboren.

Om fucking moedeloos van te worden!

Ik zal het nog één keer uitleggen: relaties zijn altijd ongelijkwaardig.

En ze is niet rancuneus:

Arjan Peters zal ongetwijfeld huiveren dat net ik (een bijzonder smakeloze, niet erg aantrekkelijke, en niet meer zo jonge dichteres) het voor hem opneem, maar beggars can’t be choosers.

Lees haar hele stuk op de website van NRC Handelsblad.

(foto: Delphine Lecompte op het Dichtersbal © Dolf Verlinden)