In Rotterdam is vanavond Hans Sleutelaar overleden. Hij was de dichter van een klein oeuvre, maar hij speelde een niet te onderschatten rol als redacteur. Van hem is de beroemde regel: ‘Wollt Ihr die totale Poesie?’

Hans Sleutelaar werd op 22 september 1935 geboren in Rotterdam. Hij was redactiesecretaris van het literaire blad Gard Sivik. Met Cornelis Bastiaan Vaandrager, Hans Verhagen en Armando zette hij later het tijdschrift De Nieuwe Stijl op. Hij was medewerker van de Haagse Post en hoofdredacteur van uitgeverij Boelen. In november 2016 werd hij onderscheiden met de Anna Blaman Prijs. Hij publiceerde de poëziebundels: Schaars licht (1979), Vermiste stad (2004) en Wollt Ihr die totale Poesie? (2015).

Sleutelaar woonde lang in het buitenland (Frankrijk, Thailand), maar keer vijf jaar geleden terug in zijn geboortestad Rotterdam. De laatste jaren leed hij aan parkinson. Hij figureerde afgelopen voorjaar in een documentaire serie van Stephan Warmenhoven en Carel van Hees op de lokale publieke zender Open Rotterdam.

(foto: © Frank van Dijl)