In haar column voor het AD gaat Saskia Noort in op de affaire rond Arjan Peters. Ook zij kreeg een mailtje van de Volkskrant-criticus.

Hij schreef me dat hij zichzelf een beter feminist achtte dan menig vrouw, omdat hij vooral vrouwelijke auteurs besprak en vroeg me hoe ik daarover dacht. Ervaring heeft me geleerd dat alle alarmbellen dienen af te gaan wanneer een man zich opwerpt als feminist en zeker als hij zichzelf nog een nog betere vindt dan de echte feministes.

Noort schrijft ook dat Peters beloofde een recensie te schrijven als ze een roman zou afleveren, maar dat is niet gebeurd. Of hij haar daarmee een dienst bewees of juist niet blijft wat in het ongewisse, maar Noort is blij omdat de sterren van Peters bij vrouwelijke schrijvers nu ietwat verdacht zijn.

Haar hele column is hier te lezen.