Bijna elk persbericht van het CPNB staat bol van de positieve woorden, zoals succes, enthousiasme en energie, maar toch is de verhuizing die het CPNB aankondigde een beetje symbolisch voor de achteruitgang van de kracht van literatuur in de samenleving. Het CPNB vertrekt uit het pand aan de Herengracht 166 en verhuist naar de Overtoom 197-4 in Amsterdam. Van het centrum naar een zolderverdieping boven een garage. Maak daar nog maar iets positiefs van. Eveline Aendekerk lukt het:

Dat collega’s, tijdens de Zoom meeting waarin ik de definitieve verhuizing van de CPNB aankondigde, meteen riepen “yeaaah go!’ is voor mij de bevestiging dat we echt toe waren aan iets nieuws. Een werkomgeving die past bij de CPNB anno 2020. Waar we met elkaar ons stinkende best doen om nieuwe succesvolle manieren te vinden om mensen meer boeken te laten kopen en lenen. Vol energie, creatief, open en transparant. Niet in ons eentje vanuit een ivoren toren, maar echt samen met iedereen die op welke manier dan ook een steentje wil bijdragen aan de zo nodige leesbevordering. Die weg zijn we vorig jaar al ingeslagen en onderstrepen we met deze verhuizing. Maar laat ik er geen doekjes om winden: de verhuizing was financieel ook echt noodzakelijk en het is jammer het mooie historische pand, dat zo fantastisch gevuld was met boeken, te moeten verlaten. Het is geen vetpot om boeken te promoten en we kunnen alle hulp gebruiken!

Yeaaah go! De verhuizing zorgt wel voor een schifting van de aanwezige boeken. Voor een deel van de kinderboeken wordt een andere bestemming gezocht.

De CPNB heeft in de loop van de jaren heel veel (kinder)boeken verzameld aan de Herengracht. Deze kunnen helaas niet allemaal meeverhuizen. Uiteraard zorgen we er voor dat deze een mooie nieuwe bestemming krijgen. We richten ons daarbij met name op de (jonge)lezers die normaliter minder snel met boeken in aanraking komen.

Vanaf 1 augustus kun je dus voor je Cup-a-soup-momentjes op de Overtoom terecht.