Marcel van Roosmalen is supporter van Vitesse. Nu is dat al reden genoeg om in een doorlopende depressie te belanden, maar de club doet er zelf van alles aan om de toestand nog erger te maken. Zo is de nieuwe sponsor Waterontharder.com. In zijn column voor NRC van vandaag gaat Marcel van Roosmalen in op het nieuwe shirt van de voetbalclub uit Arnhem die niet alleen een nieuwe sponsor op de shirt hebben, maar meteen een nieuw design voor de zwart-gele banen op het shirt. Van Roosmalen keek naar het nieuwe promotiefilmpje en is geen fan:

Ik keek naar dat filmpje, dat niets minder dan een belediging was. Een opgestoken middelvinger als dank voor jaren trouwe dienst. Oude beelden, versneden met opnames van de spelers van nu die deden alsof ze een ritssluiting dichttrokken en daarbij zo stoer mogelijk de camera in keken. De ontwerpers van Nike hadden de traditionele geel-zwarte banen onderbroken, wie wil kan er nu ook ‘SS’ in zien.

Lees de hele column hier.

Oordeel zelf: