Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden. Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.

Zo begint de beledigende column die Herman Brusselmans schreef over zangeres Shirma Rouse. In de rubriek ‘Overschatte mensen’ van het noodlijdende blad Nieuwe Revu neemt Brusselmans telkens een andere beroemdheid in de zeik. Bij Shirma Rouse was het vooral fatshaming. Je moet van het genre houden. Rouse vond het allemaal niet zo grappig, vertelde ze bij Jinek.

Vandaag werd bekend dat Nieuwe Revu met de column stopt. Types als Jan Roos, Joost Niemöller en Jan Dijkgraaf lieten op Twitter weten het ontslag te betreuren.

Nieuwe Revu kwam onlangs in het nieuws nadat uitgever Pijper aangaf dat het blaadje ook wel door de redacteuren van de Panorama erbij gedaan kon worden.

Oud-hoofdredacteur Jonathan Ursem, die onlangs het zinkende schip verliet na de aangekondigde hervormingen, reageerde ook op Twitter (pas op: ironie).

Het Twitteraacount van Nieuwe Revu zelf wordt sinds begin juni niet meer bijgehouden.

0