Volgende week donderdag wordt het allerlaatste boek gepubliceerd van uitgeverij Babel & Voss: Verdwenen boeken van Thomas Heerma van Voss. Uitgever Reinjan Mulder beschrijft het aldus:

Tien geleden presenteerden Daan Heerma van Voss en Daniël van der Meer, toen 24, het eerste boek van deze kleine dwarse uitgeverij: Wat we missen kunnen en het lag in de bedoeling dat zij daarna met mij als adviseur snel meer titels zouden acquireren.
Dat liep uiteindelijk anders. Daniël begon al snel een eigen tijdschrift Das Magazin, waaruit later de prominente, alternatieve uitgeverij Das Mag voortkwam en Daan merkte dat hij schrijven veel leuker vond dan uitgeven.
Maar gelukkig had die laatste nog een jonger broertje, Thomas Heerma van Voss (1990), die al snel redacteur werd en dat tot de dag van vandaag gebleven is. Redigeren deed hij niet zoveel, en acquireren ook niet, maar hij zorgde wel voor twee zelf (!) geschreven boeken, die de uitgeverij achteraf hun gezicht hebben gegeven: ‘Onzichtbare boeken’ (2014) en nu dan: ‘Verdwenen boeken’ (2020). Het eerste moest al snel worden herdrukt en werd daarna in het Engels en Duits vertaald, en het zou me niet verbazen als dat met het tweede boek ook weer gebeurt.
Met dat laatste, hoogst persoonlijke boek sluiten we daarom ons amusante en bijzondere avontuur af.

Bij Babel & Voss verscheen onder andere De getuige van Vamba Sherif en daar begon ook het avontuur dat later tot uitgeverij Das Mag zou leiden. De tien, de beste jonge schrijvers uit Nederland en Vlaanderen, gekoppeld aan Das Magazin verscheen bij Babel & Voss (De tien waren: Özcan Akyol, Hanna Bervoets, Yannick Dangre, Christophe Van Gerrewey, Daan Heerma van Voss, Thomas Heerma van Voss, Philip Huff, David Pefko, Joost de Vries en Maartje Wortel.)

Op 27 augustus valt het doek in Linnaeus Boekhandel in Amsterdam (al wordt het er bijna tegenover liggende Huize Frankendael gebruikt als pop-upstore, omdat daar meer mensen coronaproof kunnen bivakkeren). De inloop begint om 16.00 uur en om 16.30 houdt Groene-redacteur Marja Pruis een inleiding, waarna B&V oprichters Daan Heerma van Voss en Daniël van der Meer (winnaars van de Tegel voor het allerlaatste interview met Hella Haasse) voor het laatst in gesprek gaan met Thomas en Reinjan Mulder. Aanmelden kan via info@linnaeusboekhandel.nl.

Bestellen kan nu al door overschrijving van € 12,50 (inclusief verzendkosten) op bankrekeningnummer NL06 INGB 0004674536 van R.P. Mulder, onder vermelding van ‘Verdwenen’ en het (volledige) adres waarheen het boek verstuurd moet worden.