Twee dagen was hij stadsdichter van Haarlem, maar hij na alle publiciteit over zijn teksten uit het verleden stopt Darryl Danchelo Osenga ermee. Dat maakte hij zojuist op zijn Facebook bekend. Hij legt de schuld vooral neer bij rechts Nederland:

Het heeft mij zo’n 4 jaar gekost om op het punt te komen om stadsdichter te worden. Het heeft ze minder dan 2 dagen gekost om het van mij af te pakken. Rechts Nederland heeft er een handje vol van om constant te roepen dat wij uitkeringstrekkers zijn, dat we een keertje moeten werken voor ons geld, maar zodra wij posities weten te bemachtigen, dan pakken ze tweets & posts uit het verleden om karaktermoord te plegen. Geenstijl, Powned, TPO hebben hele archieven vol en staan te trappelen om je weer met dezelfde vaart weer onderuit te trappen.

Volgens Osenga is zijn strijd tegen Zwarte Piet en racisme de belangrijkste reden achter de negatieve publiciteit over zijn posts op onder meer Twitter.

Lees de hele verklaring hier:

"Sorry, ik was gehackt"

Was een te makkelijke cop-out geweest die ik vaak genoeg online voorbij heb zien komen. Het…

Geplaatst door Darryl Danchelo Osenga op Vrijdag 25 september 2020