Inmiddels heeft de gemeente Haarlem een reactie gegeven op de benoeming van de nieuwe stadsdichter Darryl Danchelo Osenga. In een nieuwsbericht, dat gisteravond online werd geplaatst, valt te lezen:

Voor de gemeente Haarlem is iedere bagatellisering van de Holocaust onaanvaardbaar. In een gesprek met de stadsdichter hebben burgemeester Wienen en wethouder Meijs uitgebreid gesproken over zijn activistische verleden. In dat gesprek is het vertrouwen gegroeid dat Darryl Danchelo Osenga een tweede kans verdient. Insayno heeft publiekelijk zijn excuses aangeboden en afstand genomen van de eerdere teksten.

Op social media blijft het onrustig. Er wordt door schrijvers, dichters, recensenten en columnisten met onvrede gereageerd op het besluit van de gemeente Haarlem om Osenga te blijven steunen. Een kleine bloemlezing: