Uit 53 inzendingen verschenen tussen 1 september 2019 en 30 juni 2020 heeft de jury (Jos Geysels (voorzitter), Yasmine Allas, Majida Bellal, Wim van Gelder, Sylvain Peeters, Sofie Vandamme en Marnix Verplancke) van de Bronzen uil zes titels gekozen:

Chris Van Camp (BE) – De kus van Dabrowski, Manteau
Frederik Willem Daem (BE) – Tekens van leven, De Bezige Bij
Marije Langelaar (NL) – In het jaar van de rode os, De Arbeiderspers
Machteld Siegmann (NL) – De kaalvreter, Ambo Anthos
Max Temmerman (BE) – Coniferen, Borgerhoff&Lamberigts
Kevin van Vliet (NL) – Wolfsjong, Prometheus.

De winnaars van vakjuryprijs (10.000 euro) en de winnaar van de publieksprijs (stemmen kan hier) worden 10 oktober bekendgemaakt. De Bronzen Uil is een initiatief van het Vlaamse Willemsfonds en wordt vanaf 2011 uitgereikt. Vanaf deze editie werkt het Willemsfonds samen met het ANV om de prijs in Nederland te versterken.