Nog vijf boeken zijn in de race voor de Biografieprijs 2020. Daarvoor komen biografieën in aanmerking die zijn verschenen tussen tussen 1 april 2018 en 1 juli 2020. De winnaar krijgt 15.000 euro. Hoe en waar de prijs uitgereikt gaat worden is nog onzeker in deze coronatijd.

De vijf genomineerden zijn:

* Thorbecke wil het. Biografie van een staatsman – Remieg Aerts (Bert Bakker)
* Lorentz. Gevierd fysicus, geboren verzoener – Frits Berends & Dirk van Delft (Prometheus)
* Hannema, museumdirecteur. Over kunst en illusie – Wessel Krul (Prometheus)
* De eeuw van Gisèle. Mythe en werkelijkheid van een kunstenares – Annet Mooij (De Bezige Bij)
* Louis van Gasteren. Seismograaf van onze tijd – Jan Willem Regenhardt (Boom)

De jury van de Nederlandse Biografieprijs 2020 bestaat dit uit: Elisabeth Leijnse (voorzitter), Mary Kemperink, Truze Lodder, Sander van Walsum, Cees van Wijk, Marlies Veldhuijzen van Zanten (namens het bestuur).