Elisabeth Leijnse heeft met haar biografie Cécile en Elsa. Strijdbare freules zojuist de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs 2016 gewonnen.

De biografie van Leijnse gaat over de twee zussen De Jong van Beek en Donk. Cécile (1866-1944) trouwt met de steenrijke Haagse projectontwikkelaar Adriaan Goekoop. Elsa (1868-1939) huwt geen geld maar genialiteit: de componist Alphons Diepenbrock. De zusters, in hun jeugd innig verbonden, maken elkaar in het volwassen leven bittere verwijten over hun keuzes.

De Biografieprijs is een tweejaarlijkse prijs welke wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige biografie die in twee voorafgaande jaren bij een Nederlandse of Vlaamse uitgeverij is verschenen. De Biografieprijs bestaat uit een geldprijs van €15.000.

In de jury zaten Prof. dr. Hans Renders (directeur Biografie Instituut), Xandra Schutte (Hoofdredacteur De Groene Amsterdammer), Nick ter Wal (weblogger, publicist en antiquaar), Nelleke Zandwijk (Nederlands schrijfster en beeldend kunstenaar).