Elma Drayer wint met Witte schuld de PrinsjesBoekenprijs 2020.
De jury:

Drayer gaat voorbij de makkelijke meningen maar geeft historische achtergronden en analyses waardoor er daadwerkelijk een beter inzicht en begrip ontstaat over het meest verhitte debat op dit moment in onze samenleving […]Ze levert daarbij niet alleen een overzicht van argumenten maar levert ook kritiek op de wijze waarop het debat wordt gevoerd en maakt een reconstructie hoe de identiteitsdiscussie in Nederland zich heeft ontwikkeld. Dat alles wil echter niet zeggen dat ze neutraal blijft. Allerminst. Ze leeft zich in, reflecteert en neemt stelling. En soms schuurt dat maar het maakt haar meteen ook kwetsbaar en vormt daarmee zeker een waardevolle bijdrage aan het maatschappelijk debat.’

Aan de PrinsjesBoekenprijs is een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro verbonden.