Twee persberichten van festivals die hun programmering moeten omgooien dankzij de nieuwe coronamaatregelen. Crossing Border in Den Haag gaat online:

Als gevolg van de nieuwe aanscherpingen van de corona maatregelen zijn live festivalavonden helaas niet meer mogelijk. Dat betekent dat de live avonden op 6 en 7 november zijn gecanceld. Het gehele programma is verplaatst naar online. Het is heel jammer dat het live niet meer mogelijk is. Desalniettemin wordt het wel een week om naar uit te kijken. Meer dan 50 auteurs en muziekacts zijn online te zien met exclusieve optredens.

Lees meer op de site.

Het festival Explore the North in Leeuwarden verschuift de programma’s:

De maximale groepsgrootte van 30, het verbod op evenementen voor de komende vier weken en bovendien de oproep van premier Rutte om zo min mogelijk samen te komen, hebben definitief een streep gehaald door de achtste editie van het festival, die plaats zou vinden van 20 t/m 22 november in Leeuwarden. Een festival moet ook een fijne, inspirerende ervaring zijn en de organisatie kan dat nu niet meer bieden. Ook vervallen het programma in De Westerkerk en innovatieweek DORP, die voorafgaand aan het festival gepland stonden. Mensen die ticket(s) voor het festivalweekend gekocht hebben, krijgen hun geld terug of kunnen Explore the North en de artiesten steunen door een donatie te doen.

Lees meer op de site.